En utav de sporter som växer mest just nu är innebandy. Sporten kan till och med ha chans att få vara med i OS. I slutet på förra året hölls VM i innebandy i Sverige och det var hemmanationen som stod som segare.

2439976-innebandy

Nu i december hölls återigen VM i innebandy och Sverige försvarade sitt VM-guld, rapporterar Göteborgs-Posten. I finalen spelade Sverige mot Finland och vad som först såg ut att bli en vinst med 2-0 till Finland, slutade med 3-2 till Sverige. Inför ett fullsatt Scandinavium tog alltså Sverige tillslut hem segern. De svenska innebandyspelarna säger att deras seger berodde mycket på det massiva publikstöd som fanns på plats under alla matcher. Även i tv-soffan var det många som såg finalmatchen och matchen var den mest tittade av alla innebandymatcher som TV4 någonsin sänt.

Kan få vara med i OS

Att intresset för innebandy i Sverige bara blir större och större är helt klart. Men intresset ökar också i resten av världen. Faktum är att innebandyn inte är långt ifrån att komma med på OS-programmet, skriver Dagens Nyheter. Innebandyns framfart började för ungefär 30 år sedan och då fanns en Göteborgsserie och en Stockholmsserie. I dag finns 120 000 licensierade spelare men man tror att över en halv miljon svenskar utövar sporten. Många tror att sporten blivit så populär för att den har relativt enkla regler och man inte behöver en massa dyr utrustning. Man kan hitta innebandyklubbor i alla dess sorter på nätet och sedan har man den utrustning som behövs för att börja spela.

Fler turneringar anordnas

Till våren kommer ännu en turnering i den populära sporten anordnas. För första gången ska European Floorball Tour hållas i Sverige och herrlandslagen från Schweiz, Finland, Sverige och Tjeckien deltar. Ett år senare kommer även turneringen att hållas på samma plats fast för damlandslagen. Läs mer.