448241-family-on-bicyclesAlla vet att motion är bra för hälsan och att rätt mat i kombination med träning är receptet för att få sin drömkropp. Men trots denna vetskap har många av de tusentals människor som vid tolvslaget 2013 lovade att år 2014 skulle vara året då de äntligen tar tag i och ändrar sin livsstil lyckats falla på målsnöret. Dock är det inte försent ännu att komma igen och börja från början!

Det lättaste sättet att komma igång med sin träning är att hitta den träningsform som passar bäst för en själv. Exempelvis om löpning inte är ens passion kan det vara bra att pröva på någon annan typ av sport eller motionsteknik som passar in bättre. Varför inte pröva på att cykla och försöka träna upp sig så pass bra för att tävla i till exempel internationella cykeltävlingar så som Tour de France? Eller så kanske man hellre vill satsa på en enklare tävling hemma i Sverige eller använda cykeln som transportmedel från och till jobbet. Ja, det finns många användningsområden att cykel på men se till att du använder rätt aktivitet med rätt typ av cykel. Ska man exempelvis använda cykeln i motionssyfte är det bra att tänka på vilken typ av terräng man ska cykla i och så vidare. Sen om man inte äger en cykel är det tur att det finns cyklar på nätet hos Cykloteket.se som ger en snabb och tydlig överblick av vilka cyklar man kan köpa.

Varför cykla?

Det absolut bästa med att cykla är att nästan vem som helst kan göra det och dålig kondition, övervikt eller ledproblem ska inte vara ett hinder. Vidare är cykling bra eftersom man ökar sin förbränning samtidigt som man ökar sin kondition eftersom att man aktiverar stora muskelgrupper i benen vilket gör att man mår bättre. Dessutom är cykling mer skonsamt mot muskler och leder än vad löpträning är vilket gör cykling till en lämplig aktivitet att starta sitt nya aktiva liv med om man är otränad. Men det viktigaste att komma ihåg är att ta på sig cykelhjälmen!