Det har blivit vår i Sverige och över hela landet har plusgraderna hälsat på. Detta innebär att många börjar ta sig utanför sin hyggen för att njuta av sol ochJägare jakthund liten värme, hela landet vaknar till liv. Några som också vaknar till liv är jägarna. Det är nämligen hög tid att nu börja förbereda sig inför sommarens jakt, med allt från köpa rätt jaktkläder till rätt jakt tillbehör. Har du än inte handlat det du ska ha rekommenderar vi att du tar dig ut på nätet för att hitta bästa alternativ. Exempelvis kan du köpa tillbehör för jakten här: http://www.activeoutfit.se/sv/164-jakttillbehor. Där finns ett stort utbud och prisvänliga alternativ. Men det är bäst att du handlar på direkten, jakten väntar runt hörnet och många är det som vill köpa nytt inför säsongstarten.

I år har det även kommit ett nytt system som ska underlätta för den som tycker om att jaga. Detta rapporterar man i ett inslag från Sveriges Radio, som du kan lyssna på här. I inslaget kan vi läsa om Henrik Hoffman som har skapat det nya systemet, vilket går ut på att jägarna med hjälp av telefon och surfplatta kan gå in och se vad som är ok att skjuta. Man kan även se vad som tidigare har fällts eller rapporterats. Så här säger han:

– Man är ett gäng jaktlag som hjälps åt i ett skötselområde och tillsammans har man en kvot på till exempel 25 älgar vare år, då är det bara att rapportera in med en enkel knapptryckning. På det här sättet går det att följa hela jakten i realtid vare sig om du är markägare, jägare eller skötselarbetare. Det sparar mycket tid från det administrativa arbetet.

Det är självfallet glädjande nyheter och förhoppningsvis blir även männen i denna artikel glada. De som ligger bakom artikeln menar att jakten, som nu styrs av Naturvårdsverket, istället bör styras av en ny Viltmyndighet. Detta för att de anser att regeringen är oeniga i jaktfrågan och tror att detta kommer gynna svenska jägare. Om det stämmer eller inte kan endast de insatta avgöra.