En träningsform som är oerhört populär är spinning och just på grund av att så många gillar spinning, har man utvecklat en rad olika former av den här träningen. Nu kan man spinna på väg till eller från jobbet.

1893474-fitness-young-woman-on-gym-bike-spinning

Det finns mängder av träningsformer som passar olika sorters människor men en av de träningsformer som verkligen passar allra flest människor är cykling. Att cykla är verkligen en mångsidig träningsform som både vana och ovana tränare kan testa på. Och för den som inte gillar att ge sig ut på gatorna bland bilister och gångare, finns inomhusvarianten spinning. Om man går på ett spinningpass kan man spinna med en massa andra människor utan att behöva känna att man måste spinna i ett visst tempo eller dra på en viss styrka. Man kan helt enkelt anpassa sig efter hur mycket man själv orkar, men samtidigt hänga med de andra spinnarna i passet.

Spinna på bussen

Spinning har verkligen kommit att bli en populär träningsform och i dag finns en massa olika typer av spinningpass. Man kan till exempel spinna framför en skärm som visar en väg, så att det verkligen känns som att man kör utomhus. Man kan även spinna med ett pulsband runt magen som mäter ens puls och som man kan cykla utefter. Nu har ytterligare en variant på spinning kommit till Storbritannien och den här gången handlar det om spinning som utförs på en buss. Här kan man läsa mer om konceptet och man utvecklade det från början med en tanke om att alla som inte hade tid att träna före eller efter jobbet nu skulle kunna träna på väg till eller hem från jobbet.

Finns bara i London

Än så länge finns de här specialutrustade bussarna med spinningcyklar ombord endast i London och bussarna går från ett antal platser runt om i staden:

  • High Street Kensington
  • Angel
  • Clapham Common
  • Stratford

För att få kliva ombord på bussen och sätta sig på en spinningcykel för ett 45-minuter långt pass måste man betala 170 kronor och man kan alltså på så sätt få sig ett rejält pass medan man åker till eller från jobbet.