Sport resor

Ishockey, fotboll och formel 1

De allra flesta är intresserade av sport i någon mån. Även om det är ishockey, fotboll eller formel 1 så kan du säkert hitta något du gillar. Chansen att du har en kompis som gillar sport är också relativt stor då sport för folket tillsammans. När sommaren börjar nalkas så är det många som tänker att de ska åka på någon form av charter resa. En charter resa kan te sig lite småtråkig ibland och det blir egentligen oftast samma sak. Sol och bad med paraply drinkar vid någon strand eller hotell bar eller sightseeing på något halvkul med kanske hundra andra turister. Man har gjort det förut och kommer med största sannolikhet att göra det igen. Men det finns ju så mycket annat!

Stora städer

Andra vill besöka stora städer där de kan ta del av pulsen av staden och kanske besöka roliga och fina restauranger och annat. Bland annat kan man kolla upp höstens sportresor från Olka.se. Du har storstäder som New York, Los Angeles och New Delhi där pulsen alltid finns och populationen är extrem. Idag är det inne med storstäder och det är många ungdomar som hellre åker till NY och LA än kanske till Grekland och Mallorca. De pressade priserna är också något som många ser som anledning till det ökande resandet till kontinenterna. I New York kan du hitta restauranger, butiker och andra evenemang som till exempel ishockey och baseboll under säsongerna. NHL hockeyn är ju den största och bästa ligan i världen och en NHL match är något som alla sport intresserade borde se någon gång i livet.

Upplevelser till sina kunder

Även andra platser satsar på upplevelser till sina kunder. Istället för att bara åka alpint och hänga i snön så kan du även gå på tjejläger, fotbollsresor och få en kurs i lavinkunskap. Vad sägs om att hoppa fallskärm rakt ned på en glaciär och sedan åka skidor från platsen? Tidigare epoker när svenska ungdomar åkte ned och förpestade tillvaron för andra turister är dock inget som skrämmer de som vill satsa på upplevelser. De säger att turisterna är äldre nu för tiden och att det är en annan typ av turist som drar sig till alperna idag. De allra flesta är dock kunniga inom området för alpin verksamhet och den som kommer till orterna är oftast där av en ganska stark anledning. Nu har man dock satsat en hel del på temaresor och aktiviteter kring det primära ändamålet.

Amerikansk kärringbärare

Rid semestrar ökar

Något annat som också har dykt upp på senaste är rid semestrar med hela familjen. Ett bra sätt att öka marknaden och få alla i familjen att trivas. Det är en satsning som Häst- och sportresor, Sveriges äldsta och enda renodlade rid resebyrå. Sedan 1993 har intresset för att åka på rid semester ökat varje år och senast låg ökningen på 30%. Det visar på ett stort intresse för hästar och att åka på den sortens semester med hela familjen. Man tror att det har att göra med att hela familjen är inblandad och man har också ett fokus på resan. Något som är bra om man är flera och vill känn att framför allt barnen är aktiva under semestern.